Back to school!

Op de eerste dag lijkt hij altijd oneindig: De Grote Zomervakantie van maar liefst 6 weken! Toch vliegen die weken ieder jaar weer voorbij met leuke uitstapjes, lekker relaxen en met een paar weekjes genieten in ons geliefde Limburg. Veel te snel is de zomervakantie dan toch weer afgelopen en keren we met frisse tegenzin met zijn allen weer terug in het vaste ritme van kinderen naar school brengen en weer ophalen, sportlessen en dokters- en therapie afspraken. Dat is altijd even wennen, maar gelukkig kunnen we ons al weer snel op de herfstvakantie verheugen! 

Dit wordt voor al onze kinderen een spannend schooljaar. 

Charlotte is in de vakantie gestart met de L-serine trial van het Sint Radboud UMC. We hopen dat de L-serine een positief effect op haar cognitie en dus ook op haar schoolprestaties gaat hebben.

Daarbij gaat ons meisje dit jaar eigenlijk voor het eerst echt naar het VSO en dan ook nog gelijk naar de tweede klas. Na het pestdrama op de JP Heijeschool is Charlotte vorig jaar op 24 februari niet in de laatste klas van het SBO maar, in overleg met ons, gelijk in de eerste klas van het voortgezet speciaal onderwijs gestart. Het idee was dat ze dan niet twee keer binnen een paar maanden aan een nieuwe klas en aan een nieuwe juf zou hoeven wennen. Helaas gooide Corona flink roet in het eten en heeft ze, alle inspanningen van Mau en mijzelf met het thuisonderwijs even buiten beschouwing latend, effectief maar 6,5 week echt op school gezeten. Ze heeft dus effectief ook maar 6,5 week in de eerste klas van het VSO gezeten en gaat nu toch gelijk door naar de tweede klas. Gelukkig is het VSO op de Waterlelie Charlotte wel heel erg goed bevallen. Ik denk dan ook dat mama de snelle overgang naar de tweede klas spannender vindt dan ons meisje zelf. Ze heeft goed haar draai op de Waterlelie gevonden en ze is dol op haar lieve juffrouw Kristien. 

Charlotte kon dan ook niet wachten om na 6 lange weken zomervakantie weer naar school te gaan. Haar mooie nieuwe Desigual schooltas (cadeautje van haar trotse papa) was dan ook ruim op tijd gevuld met de samen met mama zorgvuldig uitgezochte nieuwe schoolspulletjes. Op 24 augustus is ze dan ook vrolijk en vol enthousiasme aan haar tweede jaar begonnen. 

Ook voor onze middelste dochter Caitlyn wordt dit een spannend en bijzonder jaar. Ze is namelijk (ook met een mooie nieuwe Desigual rugzak van papa) begonnen aan haar laatste jaar op de basisschool: groep 8. Dit wordt dus het jaar van de eindtoets, het schooladvies en de keuze van de middelbare school. De eerste stappen naar volwassenheid en zelfstandigheid worden gezet. 

Over het schooladvies maak ik me totaal geen zorgen. Caitlyn is een hele goede leerling die bij de top 5 van haar klas zit en in iedere denkbare plusgroep en in Kidslab zit. Ze ligt dan ook op ramkoers voor het VWO. De enige vraag is welke middelbare school ons meisje gaat kiezen. Ze lijkt vooralsnog haar zinnen gezet te hebben op het Connect College in Echt in Limburg, maar ze heeft nog een jaar voor haar definitieve keuze gemaakt moet worden. Naast alle keuze en toetsstress, hoop ik dat ze vooral een heel leuk jaar gaat hebben en dat Corona voor haar geen roet in het eten gaat gooien bij haar schoolverlaterskamp en andere leuke activiteiten die bij het afsluiten van haar basisschooltijd horen. 

Hoewel ik me best wel zorgen maak over het opsplitsen van ons gezin als Caitlyn inderdaad voor het Connect College in Echt kiest, verheug ik me er ergens ook wel op om samen met Nino om en om door de week onze onverdeelde tijd en aandacht aan haar te kunnen besteden. Soms sneeuwt Caitlyn namelijk best wel een beetje onder in ons gezin waarin Charlotte natuurlijk veel zorg en aandacht nodig heeft en waarin ook Liam de nodige aandacht opeist. Ik denk dan ook dat dit bij Caitlyn, bewust of onbewust, ook een belangrijke factor is bij haar keuze voor het Connect College. 

Tot slot onze Benjamin Liam die dit jaar in groep 4 begonnen is. Liam is intussen alweer 7  en is echt aan het groeien en steeds zelfstandiger aan het worden. Ontzettend leuk om te zien maar ook bitterzoet omdat mijn laatste kleintje nu wel heel erg snel groot wordt. Gelukkig is hij voorlopig nog niet te groot voor knuffelen met zijn mama en daar geniet ik dan ook met volle teugen van!

Liam is net als onze Caitlyn een kleine perfectionist die alles zo goed mogelijk wil doen. Hierdoor is zijn werktempo soms wat te laag en daar zal hij dit jaar hard aan moeten gaan werken. Gelukkig vindt hij leren erg leuk en geniet hij ervan om steeds weer iets nieuws te ontdekken en dezelfde vaardigheden te leren als zijn grote zus Caitlyn. Nu hij het lezen steeds beter onder de knie krijgt, begint hij er ook lol in te krijgen om een boek te lezen al blijven computerspelletjes zoals Minecraft en Mad City favoriet. 

Liam heeft sinds het einde van groep 1 een leuk en hecht vriendenclubje waar hij veel mee optrekt. In de vakantie hadden de jongens elkaar echt gemist en ze zijn blij nu weer iedere dag met elkaar te kunnen spelen en weer regelmatig te kunnen afspreken. Twee van zijn vriendjes zitten, net als grote zus Caitlyn, op tennisles en Liam wil deze winter graag met hen mee op les. Gemengd dubbel zit in ons gezin de komende tijd dus wel snor!

Helaas heeft Liam sinds groep 3 ook problemen met een jongetje in de klas dat hem regelmatig uitscheldt, slaat en schopt. Na vorig jaar diverse keren zonder resultaat op school te zijn geweest, was het dit schooljaar binnen 3 dagen weer opnieuw raak. We hebben nu toch maar de stap genomen om naast school weer te informeren ook de ouders een appje te sturen. Gelukkig reageerden zijn ouders heel positief en heeft er intussen een gesprek plaats gevonden met alle partijen en we hebben er vertrouwen in dat dit probleem nu eindelijk opgelost wordt. 

Al met al dus weer genoeg uitdagingen en goede vooruitzichten voor het komende jaar! Als het corona virus zich nu ook nog een beetje rustig zou willen houden, wordt het vast een heel leuk jaar. Wij hebben er in ieder geval zin in! 

Scroll to Top