Vervolgopleidingen

Vervolgopleiding:

Na het VSO kunnen onze kinderen, als ze dat willen, nog een vervolgopleiding doen. Charlotte’s interesses liggen op het gebied van de horeca maar er zullen vast meer mogelijkheden zijn. Jullie kunnen mij altijd een mailtje sturen op gilianne@grininnederland.nl als jullie suggesties hebben. Ik neem deze graag hieronder op. Voor nu wijs ik jullie even op:

Stichting LotusCollege Haarlem:

Hier kunnen jongeren met een beperking een twee jarige horecaopleiding volgen in de keuken of in de bediening. Na twee jaar kan de opleiding worden afgesloten met een examen en kan een door de branche erkend horeca certificaat worden behaald.

Na afronding van de opleiding helpt het LotusCollege bij het zoeken naar een passende werkplek. Dit kan zijn bij een restaurant, kantine of lunchroom maar ook bijvoorbeeld bij een slager of bij een bakker.

Stichting LotusCollege – Horeca opleiding voor jongeren met een verstandelijke beperking

Academie Spelderholt

Bij Academie Spelderholt kunnen jongeren met een beperking drie verschillende leergangen volgen:
– Horeca;
– Dienstverlening;
– Onderhoud.

De opleiding duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding verblijven de jongeren door de week in een gezellig studentenhuis op het terrein van de Academie. De weekenden en de vakanties worden thuis doorgebracht maar er bestaat ook de mogelijkheid voor logeerweekenden en vakanties bij Spelderholt dat ook een gewoon hotel en een conferentie- en trouwlocatie is.

Na vier jaar wordt de opleiding afgesloten met een diploma. Naast de vaardigheden die bij de leergang horen, leren de kinderen in hun studentenhuis ook veel over zelfredzaamheid en over huishoudelijke vaardigheden. 

Academie Spelderholt houdt een aantal keer per jaar een open dag. Nino en ik zijn in maart 2023 bij een open dag geweest en zijn zeer positief over de Academie. Niet alleen qua opleiding maar zeer zeker ook qua sfeer en betrokkenheid van het personeel. We gaan in de toekomst zeker terug met Charlotte en houden dit als toekomstmogelijkheid in ons achterhoofd.

Academie Spelderholt | Parc Spelderholt

Scroll to Top