Behandelmogelijkheden voor Grin aandoeningen: 

Op dit moment zijn Grin aandoeningen een van de zeer weinige genetische aandoeningen waarvoor medicatie bekend is. Echter het is op dit moment nog niet mogelijk om grin aandoening bij mensen te genezen. Vermoedelijk zal dit ook nog ettelijke jaren op zich laten wachten. 

Bij muizen is het wel al gelukt om middels gen therapie de Grin1 variant te genezen (onderzoek van dr. Amy Ramsey van de Universiteit van Toronto). Hoewel de beste resultaten behaald worden als de gentherapie zo jong mogelijk wordt toegediend, zijn er ook nog significante verbeteringen te zien bij oudere muizen, hetgeen hoop geeft voor de behandeling van adolescenten en (jong) volwassenen patiënten. Met name de cognitie en het gedrag laten dan nog flinke vooruitgang zien. Motorisch gaan deze muizen helaas niet of nauwelijks vooruit en ook cerebrale visuele stoornissen verbeteren helaas niet. 

Hoewel het dus nog niet mogelijk is om Grin aandoeningen te genezen is het vaak wel mogelijk om de diverse symptomen van Grin aandoeningen te behandelen. Aangezien deze behandelmogelijkheden van kind tot kind verschillen, ga ik hier niet verder op in. 

Ik ben echter altijd bereid om mee te denken en kan hiervoor vanzelfsprekend ook een beroep doen op mijn eigen netwerk en op de kennis en het netwerk van Grin Europe.

Scroll to Top