Back to school 2021!

Morgen is het 23 augustus en zit de grote vakantie voor regio Noord er weer op. Terwijl regio Midden en regio Zuid nog eventjes langer van de vakantie mogen genieten, roept voor ons olijke drietal (en dus ook voor mij!) de (leer)plicht alweer! 

Het wordt weer een spannend jaar. Charlotte gaat alweer naar de derde klas op de Waterlelie. Dit jaar gaat ze serieus aan de slag met haar toekomst en gaat ze met de groepsstages beginnen. Ze gaat stage lopen bij de verschillende vakleerkrachten en gaat zich dit jaar dus uitgebreid storten op de verschillende praktijkvakken. Haar eerste stage is in de schoolkeuken en dat is alvast een schot in de roos. Later dit schooljaar gaat ze ook aan de slag in de schooltuinen en gaat ze zich met de huishoudelijke beslommeringen van school zoals de was en de schoonmaak bezighouden. Ook zal ze bij techniek leuke dingen voor in en om het huis leren maken. 

Ons meisje kennende zal vast niet iedere stage een groot succes worden, maar door een paar maanden intensief de verschillende werkzaamheden uit te voeren, kan Charlotte er wel achterkomen wat ze echt leuk vindt en waar ze volgend jaar tijdens de individuele stages dus mee verder wil gaan. Zelf zien we ons meisje wel ergens in de horeca werken. We komen regelmatig bij de Happy Tosti in Hoofddorp en daar zou ze, indien mogelijk, dolgraag willen werken. Ook zien we Charlotte wel iets in een winkel doen of bij bv een kapsalon haren wassen en kopjes koffie en roddelbladen uitdelen. Ons meisje is namelijk heel sociaal en vindt het erg leuk om met mensen om te gaan! 

Voor Caitlyn wordt het helemaal een spannend jaar! Vanaf morgen is onze jongste dochter namelijk een officiële brugsmurf! Ze heeft uiteindelijk gekozen voor het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp en gaat hier het tweetalig VWO doen. Ze heeft zich zelf vloeiend Engels leren praten, dus deze keuze kwam voor ons niet echt als een verrassing. Woensdag begint ze met haar introductie dus maandag hebben Caitlyn en ik nog een gezellig moeder-dochterdagje gepland. Dinsdag gaan we haar 12e verjaardag uitgebreid vieren en woensdag volgt dan toch echt haar eerste schooldag op het middelbaar! Caitlyn vindt dit erg leuk, maar toch ook wel behoorlijk spannend. Zeker omdat ze als enige van haar klas naar het Haarlemmermeer Lyceum gaat. Ook Nino en ik vinden deze nieuwe mijlpaal in het leven van onze jongste dochter best wel spannend. Om te beginnen moet Caitlyn nu iedere dag ongeveer een uur fietsen naar school en naar huis. Dat is wel wat anders dan even 10 minuutjes naar de Oranje Nassauschool bij ons in het dorp. Verder zal ze zich de komende weken ook heel veel nieuwe vaardigheden eigen moeten maken en moeten wennen aan allemaal nieuwe vakken en nieuwe mensen. Wij zien vooral op tegen het plannen van haar huiswerk omdat dit Caitlyn in groep 8 niet altijd even goed af ging. We hebben echter een slimme dochter die weet wat doorzetten is. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ze zich met de begeleiding van school en met wat hulp van ons snel helemaal thuis gaat voelen in de brugklas. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen! Caitlyn heeft een nieuwe fiets en een nieuwe computer en we hebben samen uitgebreid de allermooiste schoolspulletjes uitgezocht voor in haar eveneens nieuwe (gigantische!) rugzak. Alleen nog even samen boeken kaften en dan gáán met die brugklas banaan! 

Tot slot onze Benjamin Liam. Hij is in de vakantie alweer 8 jaar geworden en gaat beginnen aan groep 5. Hij verheugt zich erg op de eerste schooldag maar helaas heeft dat meer met het terugzien van zijn hechte vriendenclubje dan met een vurig verlangen naar de schoolbanken te maken. Toch doet hij het heel goed op school. Liam is een pienter mannetje die het leren makkelijk afgaat en die beslist niet op zijn mondje gevallen is. Daarbij is het een lieve, aardige en sociale jongen die ons, net als onze twee lieve meiden, iedere dag opnieuw hartstikke blij en trots maakt! 

Dus jongens, heel veel succes van papa en mama en maak er weer een leuk en gezellig schooljaar van! 

Scroll to Top